| bülent ecevit şiirleri | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
_sessizce_ Özel üye
Mesaj Sayısı : 256 Yaş : 34 Mesleğim : öğrenci Takım : Müzik Türü : Tecrübe puanı : 130 Kayıt tarihi : 22/02/09
| Konu: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:43 pm | |
| AV
ormanın kuytusunda vurulan geyik hayvanlar acınla suskun dallar yasınla eğik boynuzlarında çizgilerinde gözlerinde avcının söndüremediği iyilik | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
Mesaj Sayısı : 256 Yaş : 34 Mesleğim : öğrenci Takım : Müzik Türü : Tecrübe puanı : 130 Kayıt tarihi : 22/02/09
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:43 pm | |
| BACH SONATI
ne ben sorayım seni ne sen beni sor soyunmuş seslerimiz tenden boşlukta bir aşk örüyor
ses olmuş duygular yaklaşır dalga dalga zamansız kavuşsa da seslerimiz birbirine biz kavuşamayız
ne kollarımız var saracak ne öpecek dudaklar ne görülecek yüzümüz var ne görecek göz
biz aşk örüyoruz boşlukta çizgiden soyut zerreden öz | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:44 pm | |
| GÖÇMEN
Sevdiklerimin başında bir bilmediğim Görmediğim özlemediğim özlediklerimin başında
Yurdum olmadan sıladayım Kimsem ölmeden yasta Yollarda gözlediğim ne Mektuplarda beklediğim ne
Nereden sürmüşler beni buralar nere buralar nere, buralar nere
Bir bildiğim olmalı, bilmez olmuşum Bir derdim olmalı, gülmez olmuşum Buralara konmuş göçmen olmuşum Bir derdim olmalı, gülmez olmuşum | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:44 pm | |
| İNSAN
elbette senden güzel olacaktı çizdiğin resim yaptığın heykel senden büyük olacaktı senden yakışıklı
elbette senden doğru söyliyecekti yazdığın şiir
elbette senden çok duyacaktı söylediğin türkü
sen olduğundan büyüksün sen olduğundan iyisin sen olduğundan güzel | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:45 pm | |
| KÖYLÜ KADINLAR
köylü kadınlar fistanları güllü kadınlar
topraktan doğup da toprağı yoğurandıur onlar veresiye canlarını doğurandır onlar
köylü kadınlar fistanları güllü kadınlar
yüzleri güneştir onların yanık ayakları topraktır onların yarık
doyulmadan güzelliğine tarlalarda solandırlar
köylü kadınlar fistanları güllü kadınlar | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| MAĞARA
mağaranın duvarına hayvanları taştan oydum kükrediler karanlıkta türkülerle karşı koydum
karanlıktı mağara ışığı taştan oydum üşüyordum bir de güneş koydum
aşk oydum mağaranın duvarına aşk oydum ağrıdı taşlar yarıldı mağara | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| PROMETE KENTTE
promete şimdi kentte kayalara bağlı değil beton duvarlarla çevrilidir kartalların giremiyeceği bir semtte kendi kendini kemirir | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:46 pm | |
| PÜLÜMÜRÜN YAŞSIZ KADINI
Pülümürün bir dağ köyünde gördüm onu yaşını sordum bir giz gibi güldü kimi seksen dedi köylülerden kimi yüz yüzüne baktım bir giz gibi güldü
bir asa vardı elinde bir solmuş kırallığın kadifeden harmanisi üzerinde bir hititliydi o bir selçukluydu bir ermeniydi bir kürttü bir türk
yaşını sordum bir giz gibi güldü koluma girdi bir soylu kadınca tozlu köy yolunda sürüyerek eteğini beni tek gözlü sarayına götürdü köy yapısı kulübesinin
zamanı onda yitirdim ben yitik zamanlara onda eriştim en soylu yoksulluğun toprak döşeli sarayında bir taç gibi kondu başıma Türkiyeliliğim | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:46 pm | |
| SINIR
dur yolcu bura sınır yabandır yasaktır ötesi çiçeklerden seçemezsin kokuları renkleri bir bir
kuşdan pasaport sorulmaz gümrüksüz geçer yüküyle karınca dur yolcu bura sınır sen geçemezsin
dereye bakma durmaz akar öteden de içer ceylan bu suyu dur yolcu bura sınır sen geçemezsin
dur yolcu bura sınır ne çizili ne yazılı geçemezsin yine de silemezsin içinde kazılı | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:47 pm | |
| TAKA
takalar geçiyor allı yeşilli takalar geçiyor dümenleri lâzlı takalar geçiyor en nazlı yelkenlilerden de güzel
güvenli sularda işsiz dönenen gezi yelkenlerinden çok duyarak denizi takalar geçiyor enginlere yamalı göğsünü gere gere
takalar geçiyor yükle yürekle takalar geçiyor emekle dolu günlük güneşlik kıyılarından kopmuş denizlerde Anadolu
kıyılar kadın olmuş açılır gider erkeği takalar takalar toprağın denizde çarpan yüreği | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:48 pm | |
| UYUM
-halk ozanı Levnî'ye özen-
boşluğa bulut buluta yağmur yağmura toprak ne güzel uymuş
gündüze güneş güneşe tarla tarlaya başak ne güzel uymuş
başağa buğday buğdaya insan insana emek ne güzel uymuş
emeğe eylem eyleme yürek yüreğe sevgi ne güzel uymuş | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:48 pm | |
| YAPAMADIĞIMIZ
-Rahşan'a-
akşam kapı eşiğinde bir terli giysi gibi soyunmak vardı derdinden evrenin bir entari serinliğini giyinmek kendi derdini tespih gibi çekmek elinde
yün örmen vardı akşamları koltuğa gömülü karşında polisiye roman okumak vardı sorgusuz bakışmak yoruldukça gözlerimiz sevinçsiz gülmek üzüntüsüz ağlamak
oturmağa konuklar gelmesi bazen çevresinde bir masanın kaygısız sıcacık konularda bir demli çay gibi bilmedik komşularla konuşmak
dünyamızla uyuşmak vardı oyunda sonunu görmeden oynamak sevinebilmek kazandığına yitirdiğine yerinebilmek
düşünmiyebilmek yoruldukça düşünmekten kamaştıkça örtebilmek gözlerini düşlerde bile ışıktan sakınarak kendini uyayabilmek vardı vaktinde rahat | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:49 pm | |
| YARGI
öldürenle katiliz çalanla hırsız tümümüz sanığız tümümüz savcı tümümüz suçlu tümümüz yargıç
kimi aklar kimi suçlarız kimi bağışlar kimi asarız kendimizi başkasında
hergün bıçak saplı birinin arkasında vurulan da biziz vuran da | |
|
| |
_sessizce_ Özel üye
| Konu: Geri: bülent ecevit şiirleri C.tesi Mart 07, 2009 12:49 pm | |
| YARIN
birşeyler olacak yarın duruşundan belli kırdaki atların bulutların koşuşundan belli kazışından köstebeklerin toprağı
karıncaların telâşından belli birşeyler olacak yarın belki bir tomurcuk belki bir ağacın düşen yaprağı belki de bir çocuk
pek o kadar göremesek de uzağı kuşların uçuşundan belli birşeyler olacak yarın öbürgünden önemsiz yarından önemli | |
|
| |
| bülent ecevit şiirleri | |
|